Najveća greška koju pravite sa belim lukom i tako ubijate njegova antikancerogena dejstva
Odmah "bacate" beli luk u šerpu čim ga očistite? Greška!
Najbolji način da dobijete sve antikancerogene sastojke iz luka jeste da ga iseckate na sitne komadice, te da sačekate minimum 15 minuta pre nego što ga skuvate.
Zašto?
Upravo je to vreme potrebno enzimu koji se nalazi u luku da se pomeša i deluje u kombinaciji sa ostalim sastojcima luka i tako proizvede alicin.
Alicin je sastojak koji se povezuje sa prevencijom kancera, a nagla zagrejanost upravo uništava ovaj enzim od kog nastaje alicin.
Zato je najbolje da sačekate 10 do 15 minuta pre nego što ga skuvate.
Video: Sve što niste znali o mladom luku, sada ćete saznati
(Telegraf.rs)
Video: Od ovog datuma sledi značajniji preokret vremena: Vremenska prognoza do kraja januara
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Gagi
Ja ga grickam ko semenke ,el to uredu ?
Podelite komentar
Realista
Ja ga jedem "sirovog", jedna glavica i uz slaninicu i malo sira.
Podelite komentar
Косингас
Какве везе има, да ли ће га у врелу воду убацити одмах, или 15 минута касније?! И у првом и у другом случају изгубиће се храњиви састојци, односно алицин.
Podelite komentar