Da li svom telu činite uslugu ako umesto šećera koristite med? Odgovor će vas iznenaditi
≫
Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?
Sem
Logicno med je prieodan i to nastao od cvjeca kroz pcelu dok je secer proizvod covjeka i ne moze biti jednak ili bolji.
Podelite komentar
Ivana
Med ima visok glikemijski index, veci od npr Nutele, sto znaci da prilicno podize nivo secera u krvi.
Podelite komentar
Jupiter
@Ivana
Ne lupaj. Glikemijski index (brzina apsorpcije) secera je veci jer med sadrzi vlakna, kao i glikemijski "load" (kolicina secera u krvi u jedinici vremena) jer sadrzi i nesto manju koncentraciju ugljenih hidrata. Clanak je potpuno bezvezan. Kao da ga je narucio neko iz farmaceutske mafije ili industrije secera. Med i secer su potpuno razlicite namirnice. Secer, pored toga sto nema nutritivna svojstva, stvara kiselost celija, steti crevnoj flori i utice na propustljivost tankog creva, dok med ima antibakterijska svojstva i vlakna koja pomazu pri varenju, sporijoj apsorbciji ugljenih hidrata i radu creva. Naravno, sa medom ne treba preterivati, ali secer treba potpuno izbaciti iz ishrane.
Podelite komentar