Da li svom telu činite uslugu ako umesto šećera koristite med? Odgovor će vas iznenaditi

 ≫ 

Komentari

  • Sem

    9. oktobar 2019 | 12:20

    Logicno med je prieodan i to nastao od cvjeca kroz pcelu dok je secer proizvod covjeka i ne moze biti jednak ili bolji.

  • Ivana

    9. oktobar 2019 | 09:44

    Med ima visok glikemijski index, veci od npr Nutele, sto znaci da prilicno podize nivo secera u krvi.

    • 9. oktobar 2019 | 10:35

      Jupiter

      @Ivana

      Ne lupaj. Glikemijski index (brzina apsorpcije) secera je veci jer med sadrzi vlakna, kao i glikemijski "load" (kolicina secera u krvi u jedinici vremena) jer sadrzi i nesto manju koncentraciju ugljenih hidrata. Clanak je potpuno bezvezan. Kao da ga je narucio neko iz farmaceutske mafije ili industrije secera. Med i secer su potpuno razlicite namirnice. Secer, pored toga sto nema nutritivna svojstva, stvara kiselost celija, steti crevnoj flori i utice na propustljivost tankog creva, dok med ima antibakterijska svojstva i vlakna koja pomazu pri varenju, sporijoj apsorbciji ugljenih hidrata i radu creva. Naravno, sa medom ne treba preterivati, ali secer treba potpuno izbaciti iz ishrane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA