
Sibirski čaj od bokvice koji "otčepljuje" krvne sudove: Evo zašto ga Rusi prave drugačije od nas
Rusi čaj piju tokom cele godine, a ono što raste u nekim predelima Sibira su zaista superbiljke koje su poznate po svojim zdravstvneim svojstvima.
Jedna od njih je dobro poznata i u Srbiji - bokvica.
Čaj od bokvice se pak, u Rusiji pravi na malo drugačiji način.
Mladi listovi bokvice puni su vitamina. Ekstrakti ove biljke se koriste u lečenju bronhijalne astme i bronhitisa, a sok od svežih listova bokvice je efikasan u lečenju gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, dok pomaže i kod zakrčenja krvnih sudova.
Evo kako se pravi tradicionalni sibirski čaj od bokvice:
Bokvicu sitno iseckajte, istisnite sok, pomešajte ga sa medom u odnosu 1:1 i kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
Dobijena smesa će iznositi samo jednu supenu kašiku, pa valja povećati količine. Po jednu supenu kašiku tri puta na dan dodajte u crni ili zeleni čaj.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Video: Dolićanin: Polako ističe rok za univerzitete i fakultete koji nisu završili zimski semestar
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aska
Ruska medicina i zapadna medicina,po kojoj se mi lečimo,ima značajne razlike!Valjalo bi o tome pisati i pričati!Kakvi su njihovi lekovi za hipertenziju?
Podelite komentar