Oblik vašeg tela otkriva od čega ćete bolovati u budućnosti: Koji ste tip građe?

 
  • 0

Studije su pokazale da osobe određene građe najčešće imaju slične zdravstvene tegobe...

Da li ste nekada videli ženu s takozvanom muškom građom - široka ramena i uzani kukovi, da se ugojila u predelu zadnjice? Niste, a postoji i razlog zašto su različiti tipovi građe skloni taloženju masnih naslaga na određenim delovima tela...

Studije su pokazale da osobe određene građe najčešće imaju slične zdravstvene tegobe...

Proverite kom tipu građe pripadate i saznajte šta možete da očekujete u bidućnosti - kako ćete se gojiti i od kojih bolesti da se čuvate.

Građa u obliku jabuke

Tipovi ženske gradje Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Osobe koje imaju ovu vrstu građe goje se pretežno u predelu stomaka gde im se skuplja višak masti. Isto tako, slaba tačka su im i unutrašnji organi abdomena. Kod "jabuka tipa" postoji pojačan rizik od kardiovaskularnih oboljenja, visokog krvnog pritiska, tijabetesa tipa 2, ali i određenih vrsta kancera poput raka debelog creva i materice.

Građa u obliku peščanog sata

Tipovi ženske gradje Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Dobra vest za ove osobe jeste da se goje ravnomerno. Najčešće su podložni bolestima srca i krvnih sudova, a pankreas im je slaba tačka, zbog čega neretko oboljevanju od dijabetesa tipa 2. Redovna fizička aktivnost može im pomoći u prevenciji ovih oboljenja.

Građa u obliku kruške

Tipovi ženske gradje Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Ovo je najmanje popularna građa među ženskim polom, budući da je najteže skidati kilograme sa zadnjice i nogu. Zbog toga što im je sva težina smeštena u donjem delu tela, osobe sa ovakvom građom najčešće imaju zdravstvenih problema sa venama, kao i zglobovima i kolenima. Bolesti srca i abdomena ih ređe pogađaju.

(Telegraf.rs)

Video: Tamara Vučić dobitnica priznanja "Ličnost Loznice za ponos"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA