
Testeninu je potpuno bezbedno podgrejati i sutradan, ali s ovim namirnicama se nemojte igrati
Pre nego što razmislite da li da podgrejete jučerašnji ručak, pročitajte šta je bezbedno jesti, a šta nije.
Jučerašnji pirinač

Naučnici objašnjavaju da sveže skuvani beli rižoto sadrži pre svega jednostavne ugljene hidrate (šećere) koji imaju mogućnost da vam brzo podignu šećer u krvi. Ali kada rižu stavimo u frižider ti ugljeni hidrati postaju složeni. To bi značilo da rižu koju smo izvadili iz frižidera posle 12 sati je mnogo teža za varenje.
Kačkavalj

Ako sir koji ste zaboravili u frižideru nije počeo da buđavi, nemojte da se plašite da ga pojedene. Čak i ako patite od netolerancije na laktozu, imajte na umu da tvrđi sir ima manje laktoze, tačnije samo 2 odsto. Parmezan koji je tvrd poput kamena, nakon 8 meseci fermentacije ima manje laktoze u odnosu na noviji i mekši parmezan.
Makarone

Možete ih bez straha jesti i hlade, a još bolje i podgrejane. Istraživači su došli do zaključka da hladna testenina povećava nivo šećera u krvi za razliku od podgrejane testenine. Zanimljivije je da je testenina koja se ponovo zagrevala još manje uticala na nivo šećera.
Krompir

Kuvani krompir koji je ostao od juče može danas postati hladna krompir salata sa lukom, paprikom i paradajzom. Zapravo, britanska studija pokazala je da je vrući kuvani krompir imao 7 odsto vlakana za razliku od 13 odsto kada je bio hladan.
(Telegraf.rs)
Video: Film "Marija" o operskoj divi Mariji Kalas, premijerno prikazan u Beogradu, nastup Marije Jelić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cica S
S obzirom da mnogi imaju sve manje vremena za kuvanje, tako da je neizostavni deo podgrevanje istog..A i porodica nije uvek u isto vreme na okupu, pa oni koji rade suprotne smene, moraju podgrejati, u suprotnim ostaju bez rucka, ili jedu hladno ili sta se nadje
Podelite komentar
Ja
Krompir, jaja i testeninu ni slučajno ne podgrevati. Nikako! Sve ostalo može.
Podelite komentar
Гидри
Ма ја обожавам јагњетину и прасетину, како врућу, тако и из фрижидера.. И ништа јој не фали, као и мени... Само што оне нестају великом брзином, па морам да обнављам залиху.. Па онда после ладни шприцер или пиво. Леле...
Podelite komentar