Kajsije kriju eliksir dugovečnosti, a on se nalazi baš u delu koji svi bacamo
Kajsije, slatko voće pogodno za spremanje pekmeza, kompota, sladoleda i soka, u sebi čuva košticu koju mnogi od nas bacaju, a nisu ni svesni da se unutra krije riznica zdravlja.
Koštice kajsije možete kupiti i kao grickalice, a možete i da ih pečete. Pogodne su za užinu jer je njihova hranljivost veoma slična hranljivosti badema.
Koštice kajsije su poznate kao lek za jačanje imuniteta, za borbu organizma protiv raznih telesnih infekcija, a postoji i velika debata o tome da li sadržaj leatrila (amigdalina) može da pomogne u tretiranju pacijenata koji imaju rak.
Bogate su vitamniom B17 o kojem se govorilo da leči rak još u praistorijskom Egiptu.
Prvo sistematsko proučavanje vitamina B17 datira sa početka prošlog veka, kada je hemičar Bohn naveo primer da se tokom destilacije vode od gorkih badema, oslobađa hidrocijanična kiselina koja ubija ćelije kancera.
Koštice kajsije sadrže najveću koncentraciju vitamina B17 na planeti. U njegovom molekulu se nalaze dve jedinice šećera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobađaju, nailazeći samo na maligne ćelije.
Važno je da koštice konzumirate žvakanjem, a ne samlevene ili da ih gutate. Uvek je bolje da birate one gorkog ukusa jer one imaju veću koncentraciju vitamina B17.
VIDEO: Beba probala mango i napravila najslađu facu
(Telegraf.rs)
Video: Neko se baš potrudio da ukrasi ovaj automobil: Ovo je jelka na četiri točka
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Predator
Kostice kospice kako se već kaže sprecavaju kancerogene bolesti.
Podelite komentar
pink panter
I caj od kopriva je dobar lijek
Podelite komentar
Maya
Ali ne valja puno da se jedu 5 u toku dana
Podelite komentar