Najčešća greška koju pravite sa sladoledom, a time izlažete sebe i svoje najbliže opasnosti
Kada izvadite sladoled iz frižidera, obično ga ostavite još malo ako neko poželi da se posluži, zar ne?
E, pa pravite najveću grešku i izlažete sebe i svoje bližnje opasnosti.
- Sladoled se topi prilično brzo na sobnoj temperaturi, a zaslađeno mleko posebno u tečnom stanju je savršeno okruženje za razvoj bakterija, kao što je listerija - navodi američki doktor Amrin Bašir.
To znači da samo sat vremena van frižidera, "koketirate" sa mogućnošću da danima patite od mučnine, povraćanja i proliva.
Šta treba uraditi da izbegnete potencijalno trovanje?
Dr Bašir kaže da je najbolje da odmah po serviranju vratite sladoled nazad u frižider, pre nego što počne da se topi.
(Telegraf.rs)
Video: Hladni front stigao u Pancevo, jak vetar duva, pocinje kisa
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milos
A kad ga iz prodavnice nosim kuci? Znaci momentalno po izlasku iz prodavnice moram da pojedem porodicni sladoled, da ne rizikujem?
Podelite komentar
Maja
Svaka čast na komentaru. Šta kad kupim u radnji sladoled? 😂😂😂
Podelite komentar