Uskočio u more, isplivao: Ujutru je video ovo crvenilo, za 48 sati je umro (FOTO)

 
 ≫ 
  • 1

Bakterija koja jede ljudsko meso vam zvuči kao mit?

Jedna žena sa Floride upozorila je ljude na Fejsbuku o bakteriji koja napada ljudsko tkivo koju je njen otac dobio tokom plivanja, a nakon 48 sati je umro.

Svoj post je započela s pitanjem:

- Bakterija koja se hrani ljudskim mesom vam zvuči kao urbana legenda? Dozvolite da vas razuverim u to.

Otac Šeril Benet Vigli, Dejv Benet, bio je u poseti gradu Denstin na Floridi zajedno sa ćerkom i suprugom.

Porodica je uživala u danima na odmoru, skijali su na vodi i zabavljali se. Nekoliko dana nakon Benet se zarazio.

- Nakon nekoliko dana odmora tata je jedno veče ostao budan do kasno jer je gledao film. Bio je normalno raspoložen i pričljiv. Ujutru se probudio sa temeperaturom i drhtavicom.

Šeril ističe kako se njen otac već godinama borio s rakom te da je njegov imuni sistem bio već oslabljen pa su odmah požurili kod lekara.

Samo 48 sati od poslednjeg kupanja u Karipskom moru njen otac je preminuo.

Listerija, bakterija Foto: Wikipedia/Elizabeth White


Čim su stigli u bolnicu lekari su videli otečenu crnu mrlju na leđima koja se za nekoliko sati duplirala. Trpeo je velike bolove. Jedna od sestara u bolnici je rekla da nikada nije videla tako nešto. Njegovi organi su bili previše oslabljeni za odbranu organizma, a krv previše zatrovana.

- Do nedelje popodne moj otac je umro, napisala je Šeril.

Benet je zadobio Vibrio bakteriju koja živi u slanoj vodi i uzročnik je mnogih trovanja hranom. Vezuju se sa zapaljenjima digestivnog sistema, mogu da inficiraju otvorene rane što može da dovede do sepse.

Mogu da žive na različitim morskim organizmima kao što su krabe i škampi, pa tako vrlo lako dospevaju u ljudski organizam. Do trovanja može da dođe ako ova hrana nije termički dovoljno obrađena.

Između 2008.i 2016. godine zabeležen je samo jedan slučaj infekcije ovom bakterijom, ali je između 2017. i 2018. zabeleženo čak 5 slučajeva od kojih se jedan završio sa smrtnim slučajem, a drugi sa amputacijom noge.

Sa Univerziteta iz Filadelfije upozoravaju da će mnoge plaže postati nesigurno za kupanje za ljude sa slabim imunim sistemom i otvorenim ranama.

VIDEO: Igrao se s bebom ajkule, a onda mu je otkinula deo tela

(Telegraf.rs/ nypost.com)

Video: Službeni glasnik predstavio "Veliki atlas Srbije", kapitalno delo naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    13. jul 2019 | 16:33

    Ovo je tek pocetak sta ce sve biti po okeanima... Covek se kao bice na ovoj planeti veoma trudi da zagadi i unisti okean pa se cudi sto je to sve tako... Tek kada dodje do eksplozije(mnozenja) meduza zbog nemilosrdnog unistavanja kitova... Auuu brale pa to ce biti hrabrost uci vise u slanu vodu...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA