
Morate probati: Cvet bagrema odličan je kao čaj, ali je još lepši u palačinkama
Bagrem se koristi za lečenje virusa, grčeva, kožnih oboljenja, lošeg varenja, za snižavanje temperature, ublažavanje osećaja pečenja u želucu i pojačava izlučavanje mokraće iz tela.
Cvet bagrema koji je u izobilju u ovo doba godine trebalo bi da sačuvate za zimu. Njegova lekovita svojstva su brojna, a najefikasniji je za iskašljavanje i skidanje visoke temperature.
Cvetove možete koristiti u ishrani i ako imate problem sa opstipacijom, ako ste prehlađeni, ili ako imate neke od bolesti srca.

Bagremovi cvetovi se suše u haldovini na blagoj promaji, a nakon toga treba ih smestiti u zatvorenu posudu.
Pored dobro poznatog bagremovog meda treba da probate čaj od bagrema. Priprma se tako što ćete jednu kafenu kašičicu suvih cvetova bagrema preliti proverelom vodom i ostaviti da odstoji pola sata. Nakon toga procediti i piti 1-3 šolje dnevno.
Cvetovi od bagrema predstavljaju pravi specijalitet u kulinarstvu. Mogu se pržiti u smesi za palačinke tako što ćete u klasičnu smesu za palačinke umakati bagremov cvet i pržiti ga u vrelom ulju. Nakon toga pospite ga prah šećerom i vanilin šećerom.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je snimak male Dunje minut pre nego što joj se izgubio trag
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Stojanka
Ma ja ga u pasulj stavljam redovno
Podelite komentar