Kafa sa pečurkama je najnovije čudotvorno piće, evo kako se pravi i zašto je bolja od obične
Možda zvuči kao čudna kombinacija, ali svakako je vredi probati
Ako ste primetili da vam na Instagramu sve češće i češće iskaću slike ljudi koji su potpuno oduševljeni kafom ili čajem sa pečurkama, sigurno ste se zapitali da je u pitanju još jedan izmišljeni čudotvorni napitak, ili nešto zaista magično?
Sudeći po stručnjacima, odgovor je ovo drugo.
A ceo postupak pripreme kafe sa pečurkama ne može da bude prostiji.
Osušene pečurke se skuvaju i od njih se napravi ekstrakt koji se potom dodaje kafi, ili čaju.
Mnogi se kunu da je kafa mnogo bolja zbog zemljanog ukusa pečurki koji se savršeno stapa sa njenom aromom.
A kada su tvrdnje o supernapitku u pitanju, i tu ima puno stvari koje je potkrepljuju.
Pečurke su jedistven izvor vitamina D i pojedinih vitamina B, koji nedostaju velikom broju ljudi.
Pored vitamina, pečurke u sebi sadrže i najveći nivo antioksidanasa koji pomažu zaštiti našeg tela od štete koja može da doprinese razvoju raka, bolesti srca, Parkinsonovoj i Alchajmnerovoj bolesti.
Ali to još nije kraj liste jer se pečurke smatraju adaptogenima - supstancama koje pomažu telu da izađe na kraj sa stresom i pojača imuni sistem.
Kafa se pečurkama može da bud eodličan izbor za sve koji imaju problema sa hroničnim bolestima i upalama, tvrde stručnjaci.
VIDEO: Šta je kafa bez ukrasa? Ovako nastaju divni oblici u kafi
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Rekonstrukcija Vlade od marta do juna, sa nekima da se pozdravimo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.