Nedeljni plan za bolje zdravlje i duži život: Male promene i zdrave navike mogu da vam spasu život

 
 ≫ 
  • 0

Promenite štetne navike i sačuvajte zdravlje jer kada se jednom razbolite teško je oporaviti se

Pred nama je nedelja zdravlja žena, zbog čega apelujemo na sve dame da promene neke životne navike i tako poprave i sačuvaju svoje zdravlje.

Male promene mogu da vam mnogo pomognu. Zato je pred vama plan za jednu nedelju koji nalaže da svakog dana promenimo po jednu malu stvar i tako poboljšamo opšte stanje organizma.

Ponedeljak

Foto: Pixabay.com

Nemojte da mrzite ovaj dan, samo zato što je početak nove radne nedelje. Ne izbegavajte da odete na trening i ne preskačite vežbanje pšonedeljkom jer će vam vaš etelo na tome biti kasnije veoma zahvalno. Pronađite neke motivacione poruke i samo udrite jakim tempom.

Utorak

Kada ste zadnji put uradili samopregled dojki? Ukoliko ne možete da se setite tačno, vreme je da to uradite. Proverite i vašu kožu zbog novih mladeža. Uradite male i lake samopreglede kod kuće i javite se lekaru ukoliko primetite neke čudne promene.

Sreda

Vreme je da porazmislite s kim se niste dugo čuli. Pozovite prijatelja ili rođaka sa kojim ste davno izgubili kontakt. Posetite njegov ili njen profil na Facebook-u ili Instgarmu, ili jednostavno okrenite broj i dogovorite sastanak.

Četvrtak

Vreme je za čašćavanje. Nemojte da preterujete sa alkoholom. Dobro razmislite koliko pijete i da li vam je potrebno više od jednog pića da se opustite.

Petak

Foto: Pixabay.com

Vreme je da razmislite o vašoj kontracepciji i tome koju je najbolje da koristite. Ukoliko vam trenutna metoda ne odgovara zakažite pregled sa lekarom i dogovorite se sa njim o vašim najboljim opcijama.

Subota

Razmislite o tome kako se hranite i potrudite se da pripremite neke zdrave obroke nekoliko dana unapred.

Nedelja

Kraj vikenda je idealan da napravite plan za sledeću nedelju i rasporedite vaše obaveze. Bez dobrog plana ne možete da stignete da ispunite sve vaše obaveze.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA