Ovo je najbolji način kuvanja jaja ako želite da se 100% zaštitite od salmonele i drugih opasnih bakterija
Bliži se trenutak kada će domovi u Srbiji biti prepuni kuvanih jaja, ali i veća opasnost od dobijanja salmonele zbog njihovog nepravilnog spremanja.
Na svu sreću, sudeći po stručnjacima, postoji 100 odsto siguran način da skuvate jaja i zaštitite se od potencijalne opasnosti salmonele.
Stavite jaja u šerpu dovoljno veliku da možete da ih poređate u jednom sloju.
Prekrijte ih hladnom vodom i pustite da ona dobro proključa.
Kuvajte jaja jedan minut i onda ih sklonite sa ringle.
Kada se voda dovoljno ohladi da možete da uzmete jaje rukom (oko 20 minuta), ona će biti savršeno skuvana.
Na ovaj način, jaja se neće prekuvati na temperaturi ključale vode (100 stepeni Celzijusa) jer ćete jaja skloniti na vreme. Tako temperatura njihove unutrašnjosti neće biti viša od 70 stepeni Celzijusa, što je ujedno i temperatura na kojoj se ubija salmonela ili bilo koja druga bakterija.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Наука...
Сада ми је лакше. Ко ће са мном сада? Кад и то научих? Још да ме научите, да ли воду коју пијемо, морамо прогутати?
Podelite komentar
Hvala
Ja.do sada nisam ovako kuvala,traje mnogo duže i postoji mogućnost pucanja hvala na savetu.
Podelite komentar