Magnezijum - mineral u centru pažnje svetskih stručnjaka
Tokom prethodnih sto godina, naročito nekoliko poslednjih decenija, unos magnezijuma u ishrani modernog čoveka drastično je smanjen, a glavni razlozi leže u industrijalizaciji poljoprivrede i velikom udelu industrijski prerađene i rafinisane hrane. Zbog toga se smatra da živimo u eri opšteg deficita magnezijuma.
Petnaesti po redu Internacionalni simpozijum o magnezijumu nosi naziv „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, a obuhvatiće spektar tema počevši od molekularne biologije do ključnih nutritivnih aspekata, kao i kliničkih istraživanja kod kardio-metaboličkih bolesti.
Zahvaljujući svom prirodnom sadržaju magnezijuma, aktivno učešće na ovom skupu imaće i Mg Mivela, prirodna mineralna voda koja izvire u Srbiji, a koja će pažnju svetske javnosti dobiti u okviru teme o uticaju magnezijuma na kardiovaskularni sistem.
(Telegraf.rs/ PR)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.