Gomilaju se dokazi da slanina izaziva rak: Stručnjaci preporučuju 0 grama dnevno, a da li se upozorenja odnose i na srpsku?

 ≫ 

Komentari

  • Deks

    1. januar 2019 | 23:47

    Slanina može da bude neškodljiva za jelo ali samo pod uslovom da nije dimljena i da nije mnogo usoljena. Ukoliko je u procesu proizvodnje upotrebljena minimalna količina soli i ukoliko je slanina sušena na vetru umesto da je dimljena tada je ona dobra za jelo. U Evropi najzdravija slanina se proizvodi u Italiji.

  • Putin R.S

    28. decembar 2018 | 12:19

    Pa sigurno misle na slaninu koja u sebi ima GMO proizvode tj. po farmama svinja. Ali slanina iz domace radinosti je najzdravija.

  • Stiw

    28. decembar 2018 | 09:28

    Hahahaaaa.... Svasta vi nazivate slaninom... Domaca slanina iz Srbije samo moze biti pozeljna uz svaki obrok

  • Milan

    28. decembar 2018 | 09:24

    Kupovne mozda da, domace nikako!

  • Dača

    28. decembar 2018 | 08:54

    Moj deda je do svoje 75.isao na njivu da ore i svoj zivot nije mogao da zamisli bez slanine,. Sedne pored traktora,domaća slanina, crni luk, kuvani ili mleveni paradajz i onda radi ceo dan.Prvi uzročnik je STRES i nervoza, a ne slanina. Lep zivot u nasoj drzavi, nepravda, nemastina, nervoza zbog nedostatka novca, pogotovo kad dolazi rata kredita itd.Ima jos mnogo uzrocnika ali ovaj sigurno nije kao ostali.

  • Mišljenje

    28. decembar 2018 | 08:54

    Problem jesu nitrati i nitriti.Glavni problem je što kad se jede masna hrana ne jede se u dovoljnim količinama kups,i ostala salata koja svojim vlaknima treba da ostružu creva odnosno očiste creva od naslaga koje postaju baza za parazite i time truju organizam.

  • Goran

    28. decembar 2018 | 08:40

    A razne salame i pastete nisu kancerogene?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA