Skala gladi: Evo kako da tačno utvrdite koliko ste gladni i izbegnete prejedanje (INFOGRAFIKA)

 ≫ 

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika jana
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • jana

    11. oktobar 2018 | 12:02

    Kategorija gladi nije dovoljno shvacena jer glad ,KAO I ZADOVOLJAVAJUCA SITOST je vrlo specificno stanje ,cijim razlicitim tumacenjem cesto upadamo u SOPSTVENU zamkuu .Tako i lekari cesto ne mogu sa sigurnoscu da procene pacijentove subjektivne konstatacije povodom kontrole ishrane i objektivna naucna saznanja,Prejedanje ,pored svrstavanja u simptom je najcesce nemogucnost ,upravo ovde navedene procene sitosti koja se pojavljuje kada se zavrsi sa obrokom ,tako da dobro osmisljen obrok je KOMPLEKSNIJI POSTUPAK NEGO STO SE izvodI I SMATRA..Naravno pracenje ,sto se preporucuje ,licnog osecaja sitosti je varljivo ,u zavisnosti od objektivnih i subjektivnih faktora.Hocu reci da je ,i pored velikog broja nutricionista zanemaren inividualni pristup koji je znacajan deo jelovnika pojedinca.DA LI JE TO MOGUCE SAVREMENOM COVEKU U TRCI SA KARIJEROM i za boljim zivotnim standardom.?Zato ne cudi gojaznost ili neuhranjenost ,kao dva podjednako upozoravajuca stanja ,formulisana po standardima sveske zdravsvene organizacije.Licno razlikujem podnosljivu glad(kada mogu da jedem ,a ne morm ,u skali je broj)i i nepodnosljivu(krce creva,malaksalost ,ponekad i glavobolja,klecanje nogu).Sitos razlikujem na prijatno stanje kada sam unela dobre kalorije ,sto je najcesce i presitost(ttromost ,nadutost,redje bol u trbuhu ,uglavnom posle svadbarskog kupusa )I jedino koka kola pomaze ,jer nisam probala sodu bikarbonu koju preporucuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA