Odrekla se šećera, voća i žitarica, a kad je posle nedelju dana videla svoje pre i posle fotke, bila je šokirana

 ≫ 
  • 0

Tokom leta, većina ljudi uživa u voću i sladoledima, ne razmišljajući o količini šećera koju unosi u organizam. Osim toga, tokom putovanja i letovanja, ljudi često menjaju svoje načine ishrane. Novinarka poznata kao Dženi Šugar je već više puta sprovodila razne eksperimente koji su vezani za ishranu, ovaj put je rešila da na nedelju dana iz svoje ishrane izbaci šećer, voće i žitarice. U nastavku pročitajte kako je podnela ovaj eksperiment.

Topi salo preko noći: 10 načina da smanjite stomak za samo 24 sata

- Tokom leta sam bila na dosta zabava i putovanja na kojima sam jela brzu hranu i slatkiše. Jela sam i mnogo sladoleda i svežeg voća, pa mi je sve to uznemirilo stomak. Osetila sam da moram da smanjim količinu šećera u organizmu. - piše Dženi.

Dženi je posetila nutricionistu i objasnila mu da postaje jako napeta kada jede šećer. On je mislio da je to klasičan slučaj rasta kandide u organizmu, koja se hrani ugljenim hidratima. Nakon konsultacije sa nutricionistom, Dženi je posetila i osteopatu.

Previše šećera povećava napetost Foto: Pixabay.com

- Svako ima kandidu u telu, ali ona postaje opasna tek kad počne da se razmnožava i raste. A to radi, kada u organizmu ima previše ugljenih hidrata. - rekao joj je osteopata. Zbog svega toga, Dženi je odlučila da nedelju dana ne jede nikakve ugljene hidrate.

Evo liste hrane koju je Dženi prestala da jede:

Beli šećer, med, sirup od javora, sirup od pirinča - slatkiši bilo koje vrste

Voće

Sušeno voće

Brašno, rafinisani ugljeni hidrati, pečena zrna (kikiriki i slično)

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jenny Sugar (@jennysugar) on

Kako se osećala?

- Prvi dan je bio težak! Moja emocionalna glad je bila velika i nisam mogla da prestanem da razmišljam o savršeno zrelim bananama u mojoj kuhinji, svežem hlebu koji sam upravo kupila, jogurtu od bademovog mleka i čokoladnim mrvicama. Osećala sam se tužno zbog hrane koju sam morala da izbacim sa menija, a onda sam se fokusirala na hranu koju sam mogla da jedem. Pripremila sam obrok sveže salate od kelja sa brokolijem i pečenim slatkim krompirom za ručak. Planirala sam ukusnu večeru poput karija sa pirinčem, crnim pasuljem i avokadom. - piše Dženi.

Izbacivanjem šećera, voća i žitarica, kandida se smanjuje Foto: Pixabay.com

Šta se desilo nedelju dana kasnije?

- Nakon prvog dana sam se osećala bolje. Bilo je dobro staviti "crvenu zastavicu" na sve šećere, voće i brašno. Posle jedne nedelje sam se osećala neverovatno. Moje želje za šećerom su se značajno smanjile i nisam više bila naduvena. - piše Dženi.

Dženi je potom uzela svoje starije fotografije, htela je da se podseti kako je izgledala kada je unosila više šećera. Odmah je primetila da postoji velika razlika na njenom telu.Kada je stavila svoju staru i novu fotografiju jednu do druge, shvatila je da više nije bila naduvena i da joj se stomak stanjio.

- Pored toga što sam držala nadimanje pod kontrolom, osetila sam i da manje žudim za šećerom. Otišla sam na žurku i umesto da pojedem komad torte, razgovarala sam sa koleginicom. Kada sam radila od kuće, osećala sam se više usredsređeno na posao, a manje na dozivanje hrane iz kuhinje. - piše Dženi.

Posle tri nedelje sam opet počela da jedem voće, ali u manjim količinama. Počela sam dodavanjem borovnica u salatu, mešanjem malina u jogurt od bademovog mleka i grickanjem pola banane sa kikirikijem. Stomak mi se dobro osećao. - završava Dženi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jenny Sugar (@jennysugar) on

(Telegraf.rs / Izvor: popsugar.co.uk)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA