Nikad lakše do isklesanih trbušnjaka - rešite se sala na stomaku uz pomoć ovih jednostavnih trikova

 
 ≫ 
  • 1

Ne samo da vas opušten i stomak prekriven salom čini manje sigurnim u sebe, već imate i povećan rizik za oboljevanje od nekih bolesti

U borbi sa suvišnim kilogramima i salom na stomaku često osećamo da smo nemoćni, ali uz par trikova i dobar plan ishrane sve je moguće.

Evo koliko tačno vremena u teretani je potrebno da vam se vide trbušnjaci (VIDEO)

Ako se i vama bliži letovanje i želite da što pre izgubite dosadno salo na stomaku uz sledeće trikove možete da malo popravite situaciju pre nekgo se skinete u kupaći kostim. Samo uz veliki trud i upornost mogući su rezultati.

Trening snage

Trening snage je učinkovitiji od kardio treninga Foto: LyndaSanchez via Foter.com / CC BY-SA

Fokusirajte se na vežbe koje aktiviraju više od jedne grupe mišića, kao što su čučnjevi sa dodatnim opterećenjem, čučnjevi sa bučicama u rukama i zgibovi. Radite najmanje tri treninga snage nedeljno za najbolje rezultate.

Obratite pažnju na ishranu

Ne možete vežbanjem da korigujete lošu ishranu i smanjite štetno dejstvo kalorija. Trbušnjaci se zaista prave u kuhinji, a kako biste smanjili salo na stomaku jedite više celih žitarica, okanite se brze hrane i smanjite unos kalorija.

Budite dosledni

Raznovrsna i zdrava hrana je odlična za liniju Foto: Pixabay.com

Najvažnije je da ne odustajete od plana vežbanja i ishrane. Vežbajte 3 do 5 puta nedeljno i jedite zdravo. Možete da očekujete rezultate već nakon nedelju dana pošto ste počeli redovno da trenirate i zdravo da se hranite.

Izbegavajte šećer i ugljene hidrate

Sladoled, mafini, krekeri, bejgl i beli hleb podižu nivo insulina koji dovodi do gojenja. Ukoliko održavate nivo insulina na niskom nivou smanjićete procenat masti i samim tim i salo na stomaku.

Jedite borovnicu

Borovnicu ubacite u vašu svakodnevnu ishranu i gledajte kako se salo topi Foto: Pixabay.com

Istraživanja pokazuju da ishrana bogata borovnicom može da vam pomogne u smanjenju sala na stomaku. Borovnica utiče na način na koji telo skladišti i prerađuje šećer. Dodajte borovnicu u smutije, salate i palačinke.

Za užinu jedite orašaste plodove

Dokazano je da nezasićene masti smanjuju masti na stomaku i zbog toga treba da se nađu na dnevnom meniju svakog od nas. Najbolje je da konzumirate bademe i čia seme.

Uzimajte probiotik

Probiotik će da spreči da spreči da vam se stomak nadima Foto-ilustracija: Profimedia/FoodCollection

Neka vam postane navika da uzimate probiotik kako biste sprečili nadutost stomaka.

Jedite lagane proteine

Ono što je sjajno kod laganih proteina kao što je riba, tofu, jaja ili ćuretina je to što vam obezbeđuju dosta energije i troše mnogo kalorija dok se vare.

Pazite na veličinu porcija

Vodite računa kolioko hrane se nalazi na vašem tanjiru Foto: Pixabay.com

Isto važi i za obroke i za užinu: pazite na veličinu porcija koje jedete! Slušajte svoje telo i prestanite da jedete onda kada se osetite sito, a ne pretrpano hranom.

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Video: Odavanja počasti povodom 90 godina od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA