Uz pomoć ovog trika voće vam više nikada neće propadati kada ga isečete
Sigurno vam se desilo da bacite voće pošto isečeno promeni boju i ne izgleda vam privlačno da biste ga jeli, a pogotovo boju brzo promene jabuke.
Roditelji često imaju problem da deci serviraju zdravu hranu koju ona ne žele da jedu jer je boja sve samo ne ona na koju su navikla i koja im se sviđa. Eleonora Him, majka troje dece, došla je na genijalnu ideju kako da reši ovaj problem.
Njen trik je u isto vreme toliko prost ali i genijalan i sve što vam treba da sprečite jabuku da pocrni nakon sečenja je gumica za kosu ili tegle. Kada sečete jabuku ostavite joj koru netaknutu, a isečene komade spojite i uvežite gumicom za kosu.
Na ovu genijalnu ideju, Eleonora je došla kada je htela da održi avokado svežim i shvatila da joj u tome može pomoći gumica za kosu.
- Čula sam da je limunov sok odličan kako bi se sprečio ovaj proces, ali ja često nemam limuna u kući, a to nije ni baš jeftino rešenje za ovaj problem. Ovaj trik primenjujem i kod krušaka, jer jedino gore od crne jabuke je crna kruška, rekla je ona.
Ovo je jako praktično jer vam ne trebaju skupe posude za odlaganje, folija i slično, već odmah isečenu jabuku možete spakovati u činiju za užinu deci ili sebi za ručak, piše Dailymail. Drugo rešenje koje ona predlaže jeste da držite jabuku u sekaču za jabuke jer tako dolazi do čuvanja voćnih kiselina i sprečavanja promene boje.
(Telegraf.rs/M.K.)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Тодорић
А најнормалније решење је да не сече воће пре употребе.Боже благи,сече детету јабуку за ужину чиме уништава витамине.Деца морају да гризу воће због десни,и навикну да жваћу храну,а не да гутају што мамица иситни.
Podelite komentar