Prost test otkriva da li vam stres uništava život - saznajte kako da ga se rešite uz pomoć 3 prosta sastojka

 
  • 0
Foto: Promo

Četiri od pet osoba oseti stres tokom uobičajene nedelje, a jedna od 10 osoba je pod stresom sve vreme, pokazuju podaci istraživanja.

Za mnoge, najveći izvor stresa predstavljaju posao i porodica zbog manjka vremena i previše obaveza.

Najbolji način da se stres stavi pod kontrolu jeste pronalaženje vremena za sebe, za čitanje, vežbanje i druge aktivnosti koje život čine opuštenijim.

Ipak, stručnjaci tvrde da je najvažniji "lek" za stres pravilna ishrana jer izborom pravih namirnica u vrlo kratkom roku možemo da značajno popravimo raspoloženje i rešimo se svih neželjenih posledica stresa.

Ne mislimo ovde na komplikovane recepte i egzotično voće, već na sastojke koji su nam svima dostupni.

Foto: Promo

Uz to, priroda nam je podarila mnogobrojne biljke koje imaju umirujuća svojstva. Jedna od najboljih kombinacija koja će vas u trenutku opustiti i rešiti uznemirenosti svakako jesu valerijana, matičnjak i nana.

Valerijana ne pomaže samo da se rešite stresa i anksioznosti, već je odlične i kod hiperaktivnosti, anksioznosti, problema sa stomakom, a ublažava i bol koji izazivaju migrene.

Nana pomaže kod problema sa probavom, mučninom, problema sa respiratornim sistemom i odlična je kod ublažavanja simptoma astme.

Matičnjak poboljšava našu pažnju, smiruje um, izoštrava pamćenje, štiti moždane ćelije i moćan je antioksidant.

Na svu sreću, ne morate sami da spravljate ovaj opuštajući eliksir jer u najbližoj apoteci možete da pronađete brojne preparate čiji rezultati su provereni, a ako želite da ponovo preuzmete kontrolu nad svojim životom, uvek birajte onaj najkvalitetniji proizvod sa ovim sastojcima i obavezno se konsultujte sa apotekarom ili lekarom koji će vam dati najbolji savet.

Klikom NA TEST možete saznati da li ste pod stresom.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Video: Srbija i Turska potpisale 11 sporazuma u prisustvu presednika Vučića i Erdogana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA