Pogledajte šta se sve neverovatno dešava telu ako ne jedete šećer mesec dana, godinu dana i 5 godina
Prekomerno konzumiranje šećera može ozbiljno da utiče na vaše zdravlje, jer dovodi do povećanja telesne težine, čestih promena raspoloženja, pa čak i zavisnosti.
30 dana nije jela ŠEĆER i desile su joj se 2 NEVEROVATNE stvari
Trudnice koje jedu šećer mogu ozbiljno da ugroze zdravlje deteta
Ako jedete više od ove količine šećera, bukvalno možete da "poludite"
Nutricionisti smatraju da je šećer opasniji od masti, iako obraćamo manje pažnje na količinu koju jedemo. Dnevna doza šećera koju unosimo u organizam ne bi trebalo da prelazi šest kašičica ili 25 grama, najnovija je preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO).
U šećere spadaju monosaharidi, kao što su glukoza i fruktoza, disaharidi (saharoza) koje proizvođači, kuvari i potrošači dodaju u hranu i piće, ali i šećeri koji su prirodno prisutni u medu, sirupima, voćnim sokovima i koncentratima voćnih sokova.
Otrkivamo vam kako ćete se osećati ako smanjite potrošnju šećera na preporučenu dnevnu normu.
Posle dva dana
Nestaće nagle promene raspoloženja. Rad digestivnog trakta će se vratiti u normalu i telo će početi da vari hranu bolje.
Posle nedelju dana
Osećate veliku količinu snage i energije. Popravićete kvalitet sna, ujutro će se buditi lakše i bićete odmorni i spremni za nove obaveze.
Posle 10 dana
Izgubićete 1 do 1,5 kilograma, krvni pritisak će vam se vratiti u normalu. Smaniće vam se količina lošeg holesterola u krvnim sudovima.
Mesec dana
Poboljšaćete stanje kože. Probudiće vam se čula, bolje ćete osećati hranu i mirise u okruženju.
Godina
Osećate će se bolje, snažnije, imaćete više energije. Izgubićet dosta na kilaži, dok će vam imunitet ojačati.
Pet godina
Izgledaćete mlađe u odnosu na vršnjake, pored toga, manjete ćete biti bolesni.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dina
Niste rekli šta je sa šećerom u voću,mislite li samo na čist rafinisan šećer od šećerne repe ili?
Podelite komentar