"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Pavlović Slobodan - Zlatiborac rolat (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa (u bloku),
- 100 g kisele pavlake,
- 4 listića tost sira,
- 2 ZLATIBORAC VIRŠLE,
- 50 g rendanog kačkavalja.
Za premazivanje:
- 1 žumance,
- 1 kašika ulja.
Priprema:
Lisnato testo odmrznuti i oklagijom rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini.
Premazati kiselom pavlakom. Preko poređati listiće tost sira, a preko poređati ZLATIBORAC VIRŠLE.
Preko viršli naneti rendani kačkavalj. Urolati i rolat staviti u pleh obložen pek-papirom.
Žumance i ulje razmutiti viljuškom pa premazati rolat.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.