"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Nikolina Damnjanović - Taljatele na Zlatiborski način (FOTO)
Sastojci:
- Zlatiborac tanka slanina
- Zlatiborac svinjski suvi vrat
- Zlatiborski kajmak 100g
- Taljatele 250g
- Neutralna pavlaka 500ml
- Puter 50g
- Parmezan 50g
- Belo vino 50ml
- Beli luk 3 čena
- Maslinovo ulje
- Vegeta, So, Biber
Pripema:
U ključaloj vodi uz dodatak soli i ulja skuvati taljatele.
Slaninu i suvi vrat iseći na tanke trakice, beli luk iseći na sitne kockice.
U manju šerpicu na maslinovom ulju propržiti slaninu i suvi vrat, kada se to uprži dodati beli luk, zatim dodati kajmak.
Kada se kajmak istopi dodati belo vino, krčkati dok ne izgubi miris belog vina i naliti neutralnu pavlaku.
Na tihoj vatri kuvati 15-ak minuta, pred sam kraj dodati puter i parmezan, promešati dok se ne istopi puter i začiniti po ukusu.
Taljatele spojiti sa sosom. Servirati toplo i dekorisati.
Savet: Pre začinjavanja probati, jer su sastojci poprilično slani. Prijatno!
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.