"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Snežana Kitanović - Korpice sa slaninom (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 6 parčića crnog tost hleba
- 1/2 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 10 kolutova praziluka
- 1/2 crvene sveže paprike
- 1/2 žute/zelene paprike
- 6 lenti „Zlatiborac“ slanine
- 1 kašičica origana
- 80gr kačkavalja
Priprema:
Umutiti jaja sa malo soli, pa dodati pavlaku... dobro sjediniti.
Tost hleb izdubiti čašom, koja odgovara veličini kalupa u kojoj će se peći, pa ga poređati u kalup.
Zatim staviti slaninicu oko kalupa kao obruč.
Sipati malo fila, dodati kockice kačkavalja, pa ravnomerno sipati ostatak fila.
Preko fila dodati papriku i kolutiće praziluka i posuti origanom.
Zatim ih izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti u rernu i zapeći još 5 minuta.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.