"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Svetlana Savić Jeremić - Pihtije (FOTO)
Sastojci:
- 1,5 kg očišćenih svinjskih nogu,
- 1 komad goveđi sveži rep,
- 1 veća dimljena Zlatiborac butkica.
Sve to lepo oprati,staviti u veći lonac i naliti vodom da malo ogrezne. Kuvati 4-5 sati.
Kada meso počne da se odvaja od kostiju znači da su pihtije kuvane,voda treba da bude lepljiva i to je znak da će se pihtije stegnuti.
Lonac skinuti sa vatre,pokupiti masnoću koja pliva po površini i izvaditi meso.
Očistiti ga od kostiju,sitno iseckati,posoliti po ukusu i dodati nekoliko čena belog luka pa zatim rasporediti u tanjire i naliti proceđenom vrućom vodom iz lonca.
Odložiti na hladno mesto dok se ne stegnu.Seći na kockice i degustirati uz kuvanu rakiju.Poslužiti uz kuvanu Zlatiborac butkicu i vruću proju.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.