"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Svetlana Savić Jeremić - Pihtije (FOTO)

  • 0

Sastojci:

- 1,5 kg očišćenih svinjskih nogu,

- 1 komad goveđi sveži rep,

- 1 veća dimljena Zlatiborac butkica.

Sve to lepo oprati,staviti u veći lonac i naliti vodom da malo ogrezne. Kuvati 4-5 sati.

Kada meso počne da se odvaja od kostiju znači da su pihtije kuvane,voda treba da bude lepljiva i to je znak da će se pihtije stegnuti.

Lonac skinuti sa vatre,pokupiti masnoću koja pliva po površini i izvaditi meso.

Očistiti ga od kostiju,sitno iseckati,posoliti po ukusu i dodati nekoliko čena belog luka pa zatim rasporediti u tanjire i naliti proceđenom vrućom vodom iz lonca.

Odložiti na hladno mesto dok se ne stegnu.Seći na kockice i degustirati uz kuvanu rakiju.Poslužiti uz kuvanu Zlatiborac butkicu i vruću proju.

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA