"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Zuzana Grnja - Smotane rolnice sa zlatiborskom pančetom (FOTO)
Sastojci:
- 400g. pilećeg filea,
- 150g. feta sira,
- 100g. boranije,
- 250g. Zlatiborac pančete,
- 1 veća ljuta papričica,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 200ml. belog vina,
- 2 dl. maslinovig ulja,
biber, so i sveži list peršuna.
Priprema:
Zlatiborac pančetu iseći na tanke šnite. Boraniju skuvati u slanoj vodi i ocediti.
Meso iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Na svaki komad mesa staviti parče feta sira, nekoliko boranija i komadić ljute papričice.
Posuti seckanim listom peršuna, uviti u rolnice a potom obmotati šnitama Zlatiborac pančete.
U tiganju zagrejati maslinovo ulje, kratko propržiti sitno seckani crni i beli luk, pa dodati pripremljene rolnice.
Naliti vino, poklopiti te dinstati oko 30 min. uz povremeno okretanje. Ako je potrebno dodati jos malo vode.
Gotove rolnice vadite na topli tanjir i poslužite uz sos po zelji.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.