"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Bojana Ilić - Špagete sa Zlatiborac dimljenom slaninicom (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 300g špageti
- 3 dl mleka
- 30g putera
- 1 kasika brašna
- 100g dimljenog sira
- 100g Zlatiborac slaninice narezane na kriške
- peršun, začini, biber
Priprema:
U većoj šerpi zagrejati vodu do ključanja, posoliti i skuvati špagete.
U drugom dubljem tiganju rastopiti puter na tihoj vatri, dodati kašiku brašna i propržiti na kratko uz neprestano mešanje, zatim sipati hladno mleko i nastaviti sa mešanjem dok se ne dobije kremasta smesa.
Dodati rendani dimljeni sir, sitno seckanu slaninicu, sitno seckan peršun i kuvati na tihoj vatri još nekoliko minuta.
Na kraju začiniti po ukusu pa dodati oceđenu testeninu i promešajte.
Servirati u tanjiru, posoliti parmezanom po ukusu i seckanim peršunom.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.