"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Danijela Tošić - Zlatiborski bomboni (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
Potrebne namirnice za 4 osobe:
- Mleveno meso (junetina) 0,5kg
- Slanina Zlatiborac 0,1kg
- Sir edamer 0,1kg
- Crveni luk 0,1kg
- Beli luk 0,02kg
- Mast 0,1 kg
- Krompir 0,6 kg
- Kajmak 0,2 kg
- Ajvar (po želji ljuti) 0,1 kg
- So, biber
Priprema:
Crveni i beli luk oguliti i iseckati što sitnije. Luk prepržiti na malo masnoće, da omekani.
U mleveno meso dodati so, biber i prženi crveni i beli luk. Masu dobro izmešati da se začini i luk sjedine u mesu.
Sir edamer iseckati na kockice 1*1 cm, od mesa napraviti manje loptice i svaku napuniti sa sirom.
Loptice dobro oblikovati, da sir prilikom prženja mesa ne iscuri.
U tavi zagrijati masnoću i prepržti mesne loptice sa svih strana. Ostaviti da se malo prohladi i zatim umotati u zlatiborac slaninu.
Poželjno je koristiti duže lespirice slanine da bi se na vrhu slanina umotala kao papir od bombona (ukoliko je potrebno slaninu pričvrstiti čačkalicom).
Tako umotane mesne bombone staviti u pleh i peći u rerni na 200*C oko 10 minuta.
Zatim između bombona dodati kajmak i ajvar, te staviti u rernu još 5 minuta da se kajmak otopi i napravi sos (od kajmaka i ajvara).
Krompir kuvan u ljusci iseći na pola, začiniti i prepržiti na masti da porumeni.
Servirati kao prilog uz Zlatiborske bombone. Prijatno.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.