"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Sonja Stevanović - Slane tortice (FOTO)
Sastojci:
Kora:
- 3 jaja
- 100 ml jogurta
- 100 ml zejtina
- 3 kašika brašno
- 1 prašak za pecivo
- 300 g krem sira
- 200 g kačkavalja
- 200 g šunke
- peršun
- 100 g Zlatiborac kulena
Priprema:
Umutiti jaja, dodati jogurt, zejtin, prašak za pecivo i brašno, sve izmešati i staviti u manji pleh obložen papirom da se peče na 180 stepeni dok kora ne porumeni.
Manjom modlom ili čašicom vaditi krugove od ohlađene kore.
Za jednu torticu potrebna su dva kruga. Istom modlom iseći i krugove od kačkavalja i šunke.
Za jednu torticu potrebno je po jedan krug kačkavalja i šunke.
Filovanje: kora, krem sir, šunka, krem sir, kačkavalj, krem sir, kora.
Krem sir stavljati malo da bi se spojili sastojci.
Dekorisati krem sirom, peršunom i kulenom pa sve spojiti čačkalicom.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.