"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Milica Živković - Mesni rolat (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa,
- 1 manja glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 krompir,
- 1 jaje,
- 3 kašike prezli,
- 1 kašika seckanog peršuna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica začina,
- 1/2 kašičice bibera,
- 6 šnitovar Zlatiborac praške šunke,
- 10 šnita Zlatiborac širokog kulena,
- 100 gr kačkavalja
Priprema:
U posudu staviti meso, jaje, seckani crni i beli luk, rendanu na krupno šargarepu i krompir, prezlu, peršun, so biber, začin
Smesu dobro izmesati rukom i rastanjiti na pouljenoj foliji
Na meso poređati prašku šunku, preko kulen i na kraju rendani kačkavalj.
Uviti sa folijom u rolat, prebaciti u pleh i peći 30 minuta na 180 stepeni uvijeno,
zatim otvoriti foliju i peci jos 15 minuta da porumeni
Milica Zivkovic
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.