"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Stevan Agić - Zlatiborske gurmanske projice (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 Keisica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 300 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 80 g ZLATIBORAC SLANINE
- 80 gr ZLATIBORAC PEČENICE
- 80g kačkavalja
- 80 g zelenih maslina
- sveže začinsko bilje (peršun, bosiljak, timijan),
- mleveni biber
Priprema:
U dubljoj posudi izmešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte jogurt, ulje, jedno po jedno jaje i sve lepo izmešajte.
Slaninu i pečenicu, kačkavalj i masline iseckajte na sitnije kockice i umešajte u prethodnu smesu (ostavite malo kačkavalja na stranu za posipanje).
Na kraju dodajte seckano začinsko bilje i mleveni biber po ukusu.
U kalup za projice staviti papirnate korpice i napuniti pripremljenom smesom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.