"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Milica Zlatković - Zapečene makarone (FOTO)
Sastojci:
- Makarane
- Zlatiborac slanina
- Zlatiborac šunka
- 1 jaje
- kisela pavlaka
- kečap i origano
- kačkavalj
Priprema:
Dok makarone kuvam, blago zidove ove tave ja ,,nauljam,, mada kad ostane koji list Zlatiborac slanine (što u našoj kući bude retko, uvek zadnje parče smaže neko) ja istu na zidove tave prilepim.
Skuvane makarone ocedim pa tako vruće ja u tavu prosledim, da se druže sa slaninom, dok na kockice Zlatiborac pizza šunku ja sečem, pa i nju na druženje u tavu da se ,,peče,,.
Da se ja pitam ništa više meni trebalo nebi, al u receptu piše da se ne štedi.
Sve ovo ja zalijem jednom ,,laganom,, smesom (jaje, čaša pavlake, kečap, malo origana) kao i malo kačkavalja.
Na kraju na tihoj vatri da se u rerni zapeče, moji prijatelji kažu da im je uz ovo moje jelo omiljeno veče.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.