"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Snežana Nikolić - Zlatiborac pljeskavice (FOTO)
Sastojci:
- 500 gr obarenog krompira
- 1 jaje
- 60 gr griza
- 60 gr Zlatiborac šunke
- 60 gr kačkavalja
- kašika seckanog peršuna, so
- Zlatiborac mast
Priprema:
Istrugati krompir i pomešati sa jajetom, seckanom šunkom, sirom na listice, grizom , peršunom i posoliti po ukusu.
Od mase oblikovati veknicu, seći je na tanke komade i pržiti na vreloj masti.
Služiti tople uz jogurt.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.