"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Dragana Skular - Svečane korpice sa kulenom (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 200 gr. brašna,
- 20 gr. susama,
- Zlatiborac kulen
- 20 gr. mlevenog lana,
- 20 gr. mlevenog kikirikija,
- pola praška za pecivo,
- pola kašičice soli,
- 100 ml. ulja,
- 100 ml. mineralne vode.
Priprema:
Suve sastojke spojiti, dodati mineralnu vodu i ulje.
Zamesiti testo i razviti oklagijom.
Vaditi krugove moslom i stavljati na prevrnut pleh za mafine.
Izbockati viljuškom testo i peći 10 minuta na 180 stepeni. Izvaditi korpice i kada se ohlade puniti.
U svaku korpicu staviti kolut Zlatiborac kulena, salatu sa kukuruzom šećercem, krem sirom, pavlakom i susamom.
Ukrasite trakicama kulena i rendanim kačkavaljem.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)Z
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.