"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Arsen Plahin - Šarene Zlatiborac rolnice (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
8Sastojci:
- 400 gr. pilećeg belog mesa,
- 100 gr. španaća,
- 2 crvene pečene paprike,
- 100 gr. feta sira,
- 100 gr. Zlatiborac tanke slanine,
- 50 gr. Zlatiborac svinjske pršute,
- so, biber, ulje.
Priprema:
Pileće belo meso iseći na 4 šnicle. Šnicle istanjiti čekićem za meso. Posoliti i pobiberiti.
Očistite paprike i oljuštite, presecite ih na pola i dobićete 4 parčeta veličine šnicli. Na svaku šniclu staviti nekoliko listića španaća, preko njega staviti crvenu pečenu papriku, parče feta sira i uviti u rolnicu.
Svaku rolnicu uviti u Zlatiborac tanku slaninu ili Zlatiborac svinjsku pršutu. Poređati rolnice u vatrostalnu posudu koju ste predhodno podmazali.
Rolnice se peku poklopljene oko 25 minuta na 180 stepeni i još 5 minuta otklopljene da dobiju lepu boju.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.