"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Jelena Jevtić - Slani zalogajčići (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
Kora:
- 4 jaja,
- 12 kašika brašna,
- 2 dl jogurta,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 kašičica soli,
- 1 šoljica ulja,
- 1 izrendana šargarepa,
- malo iseckanog peršuna.
Fil:
- 250 gr krem sira,
- 50 gr ZLATIBORAC šunke,
- 100 gr ZLATIBORAC pečenice,
- 1 bareno jaje.
Premaz:
- 1 dl pavlake,
- 12 kašičica majoneza,
- 150 gr rendanog kačkavalja,
- 1 bareno jaje.
Priprema:
Sjediniti sve sastojke za koru i peći na 200c 20 minuta.
Kad se prohladi, modlom ili čašicom izvaditi testo.
Fil sjediniti i ovim filom spajati po dva kruga.
Okolo ih premazati pavlakom pa uvaljati u izrendan kackavalj.
Odozgo svaku premazati kasičicom majoneza i ukrasiti po želji.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.