"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Sonja Stevanović - Slane ruske šubare (FOTO)

 
  • 0

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Sastojci:

Patišpanj:

- 4 jajeta

- 12 kašika brašna

- 2 dl jogurta

- 1 kesica praška za pecivo

- 1 kašičica soli

- 1 šoljica ulja

- 1 šargarepa

- 1 vezica peršuna

Foto: Sonja Stevanović

Fil:

- 250 g krem sira

- 100 g šunke Zlatiborac 

- 1 kuvano jaje

Foto: Sonja Stevanović

Premaz:

- 1 dl pavlake

- 12 kašičica majoneza

- 150 g rendanog kačkavalja

- 1 kuvano jaje;

Foto: Sonja Stevanović

Priprema:

Za koru umutite jaja, posolite, dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rendanu šargarepu i seckani peršun, sve sjedinite i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada se prohladi, modlom za krofnice izvaditi 24 kruga.

Foto: Sonja Stevanović

Za fil pomešajte krem-sir, seckanu šunku Zlatiborac, rendano kuvano jaje i izmrvljen ostatak patišpanaja posle vađenja krugova.

Krugove preseći na pola pa ih spajajte filom.

Foto: Sonja Stevanović

Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.

Odozgo svaku šubaru premažite majonezom i pospite rendanim jajetom.

Ukrasiti po želji.

Foto: Sonja Stevanović

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA