"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Adilja Hodža - Pletenica sa pavlakom i kobasicom (FOTO)

Sastojci:
- Oko 400 grama brašna
- 125 grama margarina ili maslaca
- 1,5 dcl. mlake vode
- kašičica šećera
- ½ kockice kvasca
- 1 kašičica soli
- 2 kašike kisele pavlake
- 100-150 grama juneće kobasice Zlatiborac
- Jaje za premazivanje i
- Susam i kim za posipanje
Priprema:
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane.
Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem.
Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči.
Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom.
Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo preažite pavlakom i urolajte.
Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu.
U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove.
Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji.
Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni.
Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Merc glasao na vanrednim parlamentarnim izvorima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.