"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Slađana Šćekić - Džepna sendvič peciva (FOTO)

 
  • 0

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Foto: Slađana Šćekić

Sastojci:

- 500 g brašna

- 300 ml mlakog mleka

- 100 ml ulja

- kašičica šećera

- kašika soli

- kašika suvog kvasca

- 1 žumance

- 200 g. Zlatiborac sudžuka

Za premaz peciva:

- 1 belance

- susam za posipanje

- 100 g. laneno seme

- 100g omekšalog putera za premazivanje peciva

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlakom mleku gde smo dodali kašičicu šećera.

Kada je kvasac nadošao sipati ga u brašno gde smo dodali kašičicu soli, žumance i ulje.

Zamesiti testo i ostaviti 15 min. da nadođe.

Zatim razviti testo što tanje pa većom modlicom ili većom čašom vaditi krugove.

Svaki krug premazati isopljenim margarinom i pri kraju staviti 2 koluta sudžuka Zlatiborac pa preklopiti na pola, ponovo premazati margarinom i opet staviti 2 koluta sudžuka Zlatiborac.

Poređati dobijena džepna peciva u pleh ostaviti 30 min. da odstoje.

Premazati odozgo belancetom i posuti semenom.

Peći na 200.C oko 20 min.

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA