"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Ana Petković - Kiflice sa šunkom i sirom (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 2 žumanca
- 1 šoljica ulja
- 250 g margarina Vital
Fil:
- 1 belance
- 1 žumance
- 150 g sira
- 150 g stišnjene šunke Zlatiborac
Priprema:
Mleko, kašičicu šećera, so i kvasac zamesiti gušće, nego za palačinke.
Kad naraste dodati 2 žumanca, šoljicu ulja i brašno.
Zamesiti ga da bude mekše. Zatim ga podeliti na 8 delova.
Od svakog dela napraviti loptice da narastu.
Zatim razviti oklagijom i podeliti na 8 delova, filovati belancetom šinkom i sirom, i uviti kiflice, i ređati u pleh.
Premazati svaku žumancetom i između kiflica stavljati komadiće margarina.
Odozgo posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.