"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Bojana Matković - Zlatiborčići (FOTO)
Sastojci:
Za testo:
- 1 kocka kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kafena šoljica ulja
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 gr ZLATIBORAC duvan cvaraka
- po potrebi brašna
Za premazivanje:
- 1 margarin
Priprema:
Kvasac razmutiti u mlakom mleku i ostaviti da nadođe.
Nadošlom kvascu dodati ulje, jaja, so, čvarke, postepeno dodavati brašno da se zamesi fino, glatko testo koje se ne lepi.
Testo razviti u pravougaoni oblik, pa premazati sa 1/4 omekšalog margarina.
Testo preklopiti na pola sa gornje i sa donje strane, pa onda i sa bočnih strana.
Testo pokriti i ostaviti da odmori 15 minuta.
Isti postupak ponoviti još 3 puta (razvuci, premazati, preklopiti, ostaviti da odmori 15 minuta).
Razviti u pravougaonik i iseći na kockice željene veličine.
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta.
Poslužiti!
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.