"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Zoran Basaraba (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 500 g sremskog sira
- 1 pavlaka
- 200 g tanko sečene šunke Zlatiborac
- 200 g pečenog kikirikija
Priprema:
Umutiti sir i pavlaku. Svaki šnit šunke premazati ovim namazom, urolati i ostaviti u frižideru 24 sata.
Kikiriki istucati i dodati siru.
Na tacni formirati oblik polulopte.
Urolanu šunku seći na kolutiće širine oko 2 cm, i ređati preko sira da izgleda kao buket.
Nakon sat vremena skinuti poklopac i posuti narendan kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče (oko 10 minuta).
Poslužiti toplo. Prijatno!
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.