"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Ana Vasiljević - Pileći rolat (FOTO)
Sastojci:
- Pola pileta bez kosti
- Domaća mast Zlatiborac
- 1 kašika za premaz
- Senf 1-2 kašike po ukusu
- Kačkavalj 150g
- Pileća prsa Zlatiborac 250g
- Vegeta, so i biber po ukusu
- Dimljena slanina Zlatiborac 100g
- Prilog krompir ili drugo povrće, količina po želji
Priprema:
Pola pileta očistiti od kosti, začiniti i premazati unutrašnjost senfom, pa ređati po ukusu šta ko želi, prvo kačkavalj-pileća prsa ili šunku-slaninicu, pile uviti u rolat, premazati razgrejanom mašću, i uviti u mrežicu.
Pripremiti krompir isečen na krupne komade i prosuti u đuvečaru. Tako pripremljeni rolat spustiti na krompir ili neku žicu u đuvečaru , da baš ne dotakne dno, jer dno treba naliti vodom i zatvoriti đuvečaru.
Tako zatvoren peći u rerni 1,30h na 230 stepeni, otklopiti i peći dok piletina ne dobije rumenu boju još nekih 30min otprilike.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert Marije Šerifović uvodi Beograđane u Novu godinu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.