"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Nešić Ljiljana - Torta od lisnatog testa sa čipsom, mladim lukom i pršutom (FOTO)
Sastojci za 4 osobe:
- 50g krompira iseckanog na tanke kriške
- 5 šnitova Zlatiborac pršute
- 6 strukova mladog luka
- Lisnato testo
- maslinovo ulje
- so,biber
Priprema:
Iseckati krompir kao za čips. Kao i mladi luk.
Razviti testo na pek papiru u plehu. Staviti luk, pršutu i krompir.
Posoliti, pobiberiti i posuti maslinovim uljem i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Peći 20min.
Tortice izgledaju slatko. Izvrsno ukusne.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
DARKO 100%
Najoskrenije bi voleo da je u svakoj kuci u novogodisnjim praznicima i po Bozicu da svaki dom ima punu trpezu !!!!
Podelite komentar
Н. С.
Ово по саставу баш ништа. Има више струкова лука него пршуте. Ни сира, ни кајмака. Кромпир, лук и пршута. А зачини?. Са оволико година по саставу могу да проценим, јел вреди нешто. Ово није за такмичење
Podelite komentar