"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Nešić Ljiljana - Torta od lisnatog testa sa čipsom, mladim lukom i pršutom (FOTO)

 
  • 2

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Foto: Nešić Ljiljana

Sastojci za 4 osobe:

- 50g krompira iseckanog na tanke kriške

- 5 šnitova Zlatiborac pršute

- 6 strukova mladog luka

- Lisnato testo

- maslinovo ulje

- so,biber

Priprema:

Iseckati krompir kao za čips. Kao i mladi luk.

Razviti testo na pek papiru u plehu. Staviti luk, pršutu i krompir.

Posoliti, pobiberiti i posuti maslinovim uljem i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Peći 20min.

Tortice izgledaju slatko. Izvrsno ukusne.

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. decembar 2018 | 21:02

    Najoskrenije bi voleo da je u svakoj kuci u novogodisnjim praznicima i po Bozicu da svaki dom ima punu trpezu !!!!

  • Н. С.

    29. decembar 2018 | 23:06

    Ово по саставу баш ништа. Има више струкова лука него пршуте. Ни сира, ни кајмака. Кромпир, лук и пршута. А зачини?. Са оволико година по саставу могу да проценим, јел вреди нешто. Ово није за такмичење

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA