"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Mitić Suzana - Punjeno belo meso (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 6 parčeta belog mesa
- 12 komada suvih šljiva
- nekoliko celih mrezgi oraha
- 200 gr svinjski suvi vrat Zlatiborac
- 1 krem supa od pečuraka
- 2 kašike masti Zlatiborac
- po ukusu soli
- po ukusu začinsko bilje
Priprema:
Isecite tanko šnicle, izlupajte blago čekićem, posolite i dodajte suvi začin. Na svaku šniclu stavite po nekoliko parčeta suvog vrata Zlatiborac, a onda dve suve šljive koje ste napunili mrezgom oraha. Meso uvijte u rolnu i pričvrstite čačkalicama.
Svaki smotuljak uvaljati u krem supu od pečuraka (prah iz kesice).
Rolnice pržite na vreloj masti 15 minuta okrećući sa obe strane dok blago ne porumene.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.