"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Mario Mandić - Pileći medaljoni punjeni Kalenderovačkim sirom (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- 200g pileći file
- 50g Zlatiborac slanine
- 20g Zlatiborac kulena
- 20g sira
- 20g Zlatiborac svinjskog vrata
Za sos:
- 1dl pavlake za kuvanje
- 20g domaćeg kajmaka
- so, biber
Priprema:
Rastanjiti pileći file, prethodno pripremiti masu od slanine, kulena, sira i vrata. Sa tom masom puniti medaljone i oblikovati!
Dobijen medaljon obmotati sa ostatkom slanine! I pržiti na plitkoj masnoći.
Za sos: Zagrejati pavlaku za kuvanje uz dodatak kajmaka, posoliti i pobiberiti! Medaljone preliti sosom i uz njih posuziti pole od krompira sa slaninicom.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.