"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Živković Dragan - Jagnjetina u pavlaci (FOTO)

 
  • 1

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Foto: Živković Dragan

Sastojci:

- Potrebno je 2 kg jagnjetine od buta

- 700 grama oljuštenog krompira

- 300 grama suve slanine *Zlatiborac*

- 100 grama maslaca

- 300 grama neutralne pavlake za kuvanje

- grančica ruzmarina

- 2 kašičice soli i bibera po ukusu

Priprema:

Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poređati, malo posoljen na kolutove isečen krompir. Preko krompira poređati isečenu suvu slaninu i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata. Za  to vreme svežu jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl vode, soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.

Kada  krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poređati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata. Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.

Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.

Foto: Živković Dragan

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA