"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Živković Dragan - Jagnjetina u pavlaci (FOTO)
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Sastojci:
- Potrebno je 2 kg jagnjetine od buta
- 700 grama oljuštenog krompira
- 300 grama suve slanine *Zlatiborac*
- 100 grama maslaca
- 300 grama neutralne pavlake za kuvanje
- grančica ruzmarina
- 2 kašičice soli i bibera po ukusu
Priprema:
Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poređati, malo posoljen na kolutove isečen krompir. Preko krompira poređati isečenu suvu slaninu i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata. Za to vreme svežu jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl vode, soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.
Kada krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poređati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata. Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.
Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.
Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom “Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.
Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!
Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.
Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nekoo
Maže se mašću a ne maslacem.
Podelite komentar