Do nutritivno bogate ishrane kroz radoznalost i Nestlé ZdravoKlopajmo

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Formiranje dobrih navika i svest o zdravoj ishrani stiče se od malih nogu

Zbog toga je važno da kod dece probudimo svest o važnosti raznovrsne i zdrave ishrane. Sigurno da se roditelji često pitaju kako da deci prenesu zdrave navike, ali ponekad zaboravljaju da deca uglavnom imitiraju postupke svojih roditelja, stoga je važno da dobre primere vide u svojoj porodici. Uključivanjem dece u proces kuvanja, serviranja hrane ali i razgovorom o istoj, utičemo na njihovu svest o zdravoj ishrani i kreiramo zdrave navike koje ostaju za ceo život.

Šarenolikost tanjira prvi je primer zdrave ishrane sa kojim se deca susreću u vrtićima i osnovnim školama. Pomoću boja na tanjiru, privlačimo pažnju dece kako bi lakše pamtili šta bi to trebalo da se nalazi u svakodnevnoj ishrani. Deca su po prirodi radoznala, zbog čega je važno da priprema obroka bude zabavna aktivnost za celu porodicu, a tanjir obojen raznovrsnim namirnicama.

Nutritivno bogata ishrana je od krucijalnog značaja za zdrav rast i razvoj svakog deteta, zbog čega je važno da odrasli pre svega svojim primerom, a onda i uključivanjem dece u pripremu obroka, usade ljubav prema zdravim navikama u ranom detinjstvu.

Nestle Foto: Promo/ Nestle

Aplauz za šampione roditeljstva

Znamo koliko je teško istrajati i pružite deci temelj za pravilan rast i razvoj. Zato aplauz za sve vas, šampione roditeljstva, jer ne gubite veru i strpljenje, iznova ste kreativni i verujete u uravnotežene obroke.

Kako bi roditeljima pružila dodatnu podršku, kompanija Nestlé je u okviru ZdravoRastimo projekta koji sprovodi u Srbiji već 13. godinu zaredom, pokrenula ZdravoKlopajmo inicijativu koja ukazuje koliko je jednostavno upravljati porcijama, a posebno izbalansirati nutritivnu vrednost obroka. U okviru ZdravoKlopajmo inicijative kreirani su edukativni materijali koji olakšavaju roditeljima pripremu nutritivno bogate hrane - ZdravoKlopajmo Tanjir koji promoviše koncept tanjira pravilne ishrane i ZdravoKlopajmo kuvar, zbirku 39 inspirativnih recepata.

Nestle Foto: Promo/ Nestle

Nestlé edukativni materijali pružaju korisne smernice i inspiraciju kako da obroke učinimo ne samo zdravim, već i zabavnim iskustvom za celu porodicu. Najmlađi će uživati u svakom zalogaju i zajedno sa roditeljima istraživati svet zdrave hrane i pravilne ishrane.

Ove godine Nestlé je otišao korak dalje i pripremio posebno izdanje knjige recepata ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula pretvorivši svako jelo u pravo umetničko delo kako bi najmlađi zajedno sa roditeljima uživali u procesu pripreme hrane, a roditelji bili uvereni da im pružaju uravnotežen i hranljiv obrok.

Nestle Foto: Promo/ Nestle

Zapratite Nestlé Facebook stranicu za još korisnih saveta i smernica o tome kako usaditi deci ljubav prema zdravoj hrani, a od 15. novembra priključite se Nestlé nagradnom konkursu "Jelo kao remek delo", jer možda baš vi osvojiti štampano izdanje knjige recepata ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula.

Pružiti vašoj deci, ne samo nutritivno bogatu ishranu, već i zabavu svaki put kad se zajedno upustite u kreaciju malih umetničkih dela na tanjiru. Pridružite se inicijativi "ZdravoKlopajmo" i zajedno sa vašim mališanima pretvorite zdravu ishranu u zabavnu aktivnost za celu porodicu!

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA