Vaspitna metoda jednog oca izazvala lavinu komentara: "Do 18. godine nemaju pravo na privatnost"

 
 
 ≫ 
  • 6

Iako se majka sa njegovim postupkom nije složila, nije ni uspela da spreči supruga u nameri da devojčicu stalno drži na oku

svađa, otac, ćerka Foto: Shutterstock

Većina roditelja se teško miri sa činjenicom da njihova deca odrastaju, i da je sasvim normalna pojava da u skladu sa tim imaju i svoju privatnost. Uobičajeno je da skoro svaki roditelj na svoje dete, ma koliko ono imalo godina, gleda kao na krhko i nežno biće, koje će štititi do kraja života.

Ipak, ovakve težnje često prelaze granice, pa roditelji zadiru u privatnost svoje dece. Ovakve situacije počinju da se dešavaju u onom najosetljivijem, tinejdžerskom dobu, pa je i samim roditeljima teško da se prilagode novonastalim promenama u ponašanju i željama svoje dece. 

Jedan tata je upravo zbog toga postao predmet rasprave na društvenoj mreži Reddit, kada je njegova supruga opisala njegove vaspitne metode i time šokirala korisnike na internetu.

Naime, on je skinuo vrata od sobe svoje kćerke tinejdžerke i tako joj onemogućio da ignoriše njegov zahtev da ih ne zatvara.

Iako se majka sa njegovim postupkom nije složila, nije ni uspela da spreči supruga u nameri da devojčicu stalno drži na oku.

- Moj suprug misli da deca do 18. godine, odnosno dokle god mi o njima brinemo, nemaju pravo na privatnost - napisala je ova žena u anonimnoj ispovesti.

Ona, s druge strane, smatra da tinejdžeri treba da imaju svoju slobodu, jer se u suprotnom stvara samo kontraefekat.

- Naravno, ne toliku da su van naše kontrole, ali barem toliko slobode da mogu ponekad da se osame u privatnosti svoje sobe - dodaje ona.

Zbog toga i činjenice da se bliže Božić i kćerkin rođendan, iskoristila je priliku dok je suprug bio na putu, pa je na kćerkinu sobu vratila vrata, što je samo povećalo tenziju između supružnika.

- Rekao mi je da ne bi trebalo sama da donosim takve odluke i da ne poštujem njegov autoritet, pa više ni ne spava u našem krevetu, već se premestio u dnevnu sobu - požalila se majka.

Ogorčeni korisnici foruma odmah su počeli da osuđuju očev postupak.

- Ne razumem zašto ostajete u braku s čovekom koji je loš prema vašem detetu - napisala je jedna žena.

- Po meni je uklanjanje nečijih vrata i ukidanje privatnosti poniženje - napisao je jedan korisnik, dodajući da je, bez obzira na vaspitanje i uverenja čoveka, to vrsta nasilja nad detetom.

Video: Otac uči svoju ćerku čojstvu i junaštvu a drugi roditelji preneraženi

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    25. decembar 2021 | 15:13

    Ja sam za ,,ograničenu privatnost" t.j. ne ograničavam i ne prisluškujem razgovore, ali gde je, sa kime i do koliko sati me vrlo zanima.

  • Xxxl

    25. decembar 2021 | 16:16

    Tata je malo preterao, ali neka ograničenja u privatnosti moraju da postoje u određenoj meri su čak i korisna, zato i postoji izreka bolje sprečiti nego lečiti.

  • Zoran

    25. decembar 2021 | 17:20

    Sada branite decu,a kada se nesto desi onda,gde su bili otac i majka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA