≫ 

Dečak (12) je odlučio da se oblači kao žena, roditelji ga podržavaju: "Njegova sreća je najvažnija"

Odlazi na časove plesa četiri puta nedeljno, a mesecima usavršava svoje šminkersko i frizersko umeće

  • 13
Dečak karmin gej Foto;Ilustracija Shutterstock

Majls Pulman (12) je dečak koji od svoje druge godine života obožava da se šminka i nosi žensku garderobu, a kako kaže, bez podrške roditelja ne bi bio srećan tinejdžer kakav je danas. 

- Imao je dve godine kada je prvi put uzeo moju šminku i štikle, a onda je u krugu porodice održao malu predstavu - rekla je Nikol (49), Majlsova mama i dodala da je još tada sebi obećala da će mu dopustiti da se izrazi na način koji mu odgovara.

Majls je sve vreme, skrivajući od očiju javnosti, kupovao žensku odeću i ispred ogledala u svojoj sobi glumio da se nalazi u nekom noćnom klubu. Ovog leta odlučio je da pred svet izađe kao dečak obučen u stvari za devojčice i debituje sa dreg predstavom u lokalnom gej kafiću. 

Njegov nastup bio je toliko zapažen da se četiri nedelje kasnije pojavio na glavnoj bini na Paradi ponosa u njegovom rodnom gradu Kentu.

- Majls je možda mlad, ali izuzetno ozbiljno shvata sve što radi. On je perfekcionista i čini sve kako bi svoj posao odradio što bolje - rekla je Nikol.

Iako Majls kaže da mu je podrška roditelja najbitnija, priznaje da ružni komentari mogu da ga poremete, ali da se trudi da ne obraća pažnju na njih.

- Mnogi mi govore da je to moj hir i da prestanem da se oblačim kao žena. To me iskreno najviše boli, jer znam ko sam i šta želim da budem - rekao je ovaj dečak.

Majls odlazi na časove plesa četiri puta nedeljno, a mesecima usavršava svoje šminkersko i frizersko umeće. On čak i sam uči da pravi kostime za nastupe, u nadi da će jedno dana nastupati u emisiji "RuPaul's Drag Race UK" koju emituje BBC.

- Kao roditelji, moj bivši suprug Li i ja ujedinjeni smo u podršci svom sinu na svakom koraku. Mi samo želimo da on bude svoj - rekla je Majlsova mama.

Majls kaže da kada obuče haljinu i našminka se više nije dvanaestogodišnji dečak, već gospođica Oti - T.

- Kada sam prvi put izašao na binu kao gospođica Oti - T publika je bila oduševljena, a posle nastupa su mi prišle starije kolege i dale mi savete koje ću zauvek pamtiti - rekao je ovaj dečak.

Nikol kaže da je ponosna na svog sina, ali da se ipak plaši okoline i dece koja ga stalno provociraju.

- Moj stariji sin je bio maltretiran jer je bio dobar u fudbalu. Deca ne vole kada je neko bolji od njih, a Majls to jeste - zaključila je Nikol.

Video: Zavirite u dom poznate transrodne pevačice: Zlatna soba, statua đavola u ljudskoj veličini...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kozmi

    29. septembar 2021 | 15:00

    Daleko bilo..🤢🤢🤢

  • Alex

    29. septembar 2021 | 23:12

    Okej ako se decak oseca kao devojcica pa bi i da promeni pol kada za to dodje vreme, treba ga podrzati.. ali dreg.. malo je neukusno za dete da se ovako oblaci (nebitno kog pola) i nastupa na takvim mestima.. provokativno je i neprikladno za dete od 12 god

  • Miki

    29. septembar 2021 | 17:22

    Sve pohvale za ovakvu vest!😊 To je dokaz da smo i mi spremni da budemo drustvo bez predrasuda. Pogledajte moj slucaj,uvek sam se trudio da moje sad vec devojke budu tretirane kao kraljice i to mi se obilo o glavu zato sto sam gej. Kad sam sebi priznao da sam gej osetio sam takvo olaksanje i pad tereta s ledja. A sto se tice nosenja haljina to je super osecaj,lagano fino blago zenama a i nama. Ali docice vreme da i mi nosimo i da to bude potpuno normalno. Pozdrav🏳️‍🌈😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA