≫ 

Najlakši način da uhvatite decu u laži: Trik ove mame oduševio je milione

Dok su deca mala, njihove laži mogu da zvuče simpatično, ali ako se stvar otme kontroli roditelji mogu da se suoče sa ozbiljnim problemom

  • 3
Laganje roditeljstvo svađa dete tinejdžer Mother teenage daughter lie crossed fingers Foto: Shutterstock

Roditelji znaju da vaspitanje dece nije nimalo lak zadatak. Oni se svakodnevno součavaju sa novim izazovima, a među najtežim je onaj kada dete počne da laže. Kada su deca mala, njihove laži mogu delovati simpatično, ali vremenom one mogu da postanu veoma ozbiljne.

Na društvenoj mreži TikTok roditelji su počeli da između sebe dele najkorisniju laž koju su ikada rekli svojoj deci.

Mama Viktorija izazvala je veliku pažnju kada je objavila video u kom objašnjava kako baš uvek otkrije da li je deca lažu.

- Rekla sam svojoj deci im se, kad god lažu, na čelu pojavi zvezda koju samo odrasli mogu da vide. Od tada kad god me lažu rukama pokriju čelo - ispričala je ova mama.

Viktorija ističe da nije ekspert za odgajanje dece i da roditelji ne bi trebalo da ovu metodu prihvate zdravo za gotovo, ali da bi možda, ipak, mogli da pokušaju.

Zvezda iz mog primera nije stvar kojom treba da plašite decu, već sredstvo da pomognete deci da shvate zašto lažu i zbog čega to nije u redu - kaže Viktorija.

Ona kaže da deci uvek pruži priliku da priznaju svoju laž, a zauzvrat dobiju nagradu.

- Kada priznaju da su lagali, uvek dobiju nagradu za iskrenost i na taj način gradimo međusobno poverenje - zaključila je ona.

Kako to obično biva sa zanimljivim sadržajima na mrežama, Viktorijin video ubrzo je postao viralan i pogledalo ga je više od 27 miliona ljudi, roditelji su napisali da će ovo sigurno pokušati sa svojom decom.

- Pa, ovo je sjajno! Mali trik koji će sigurno pomoći mnogima. Hvala, mama - napisala je jedna žena.

Video: Savet zlata vredan: TikTokerka pokazala trik kako da ukrotite naelektisanu kosu za tren oka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    17. avgust 2021 | 16:27

    Ovo u Srbiji može da upali kod deteta do 2 godine. Bez da vređam decu iz drugih zemalja. Naša se rađaju sa kefalom i kad ti sa 5 godina postavi pitanje možeš samo da se češeš i eventualno ga pošalješ za čašu vode dok ti smisliš odgovor.

  • ZVEZDA

    17. avgust 2021 | 16:24

    Naučite decu da je iskrenost ka roditeljima jedini normalan, ispravan i zdrav način komununikacije koji se PODRAZUMEVA a ne poduhvat koji treba nagraditi. Nagrađuje se samo neobavezni napor kojim deca pokazuju svoju spretnost, umeće, hrabrost, volju i požrtvovanje.

  • lot

    17. avgust 2021 | 17:40

    Nista novo i ja sam uvek govorio ako me lazes pise ti na celu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA